obligatoriskt en söndag

för er som inte har förstått vad söndagar ska vara bra för har jag svaren.

ÖVNINGSKÖR.
Skräm vettet ur din pappa. Få inpräntat i huvudet att det faktist kan springa ut en gammal man framför bilen. eller varför inte en björn, älg, ko ,häst, fågel, fisk. Eller nåt däremellan. Kör nära kanten om du vill höra alla svordomar som någonsin påhittats. Låtsas att du är lugn. Trots att hjärtat dunkar lika hårt som din pappas.

TILL STORKÖPET.
Det är faktist kul. Speciellt om det är provsmakning. Alltid möter man någon gammal klasskompis föräldrar. Antingen gömmer man sig bakom närmsta hylla eller så tar man på sig det där leendet som gör att föräldrarna önskar att deras barn vore som du. Man ska dock akta sig för grönsaksdisken. Andas man för mycket rasar bergen av tomater och man skämmer ut sig inför medelålders föräldrar och pensionärer. Själv är man den enda tonåringen i hela affären vilket betyder att man kan ha på sig tröjan man själv tycker är rätt skön men aldrig skulle kunna ha i skolan. Man ska inte handla när man är hungrig. Då ryker tusenlappen på sekunden.

LEK PSYKOLOG.
Tro inte att du ska få betalt bara. Efter helgens skandaler går några timmar åt till att lyssna och vara en bra kompis. Trösta och säga "nej men det är inte så farligt som du tror". Eller är det kanske man själv som vill berätta nåt. I bästa fall inte.  Denna punkt kan göra dig till en hjälte om du är bra på psykolog-snacket.

BAKA.
Snart ska vi skriva upp allt vi äter har Linda bestämt. Så det gäller att passa på. Fast jag passar ju alltid på. Överdriv med saltet. Då blir det godare. Lovar.

VILA.
Söndagar är vilodagen. Står inte det i bibeln? Ska man inte ha svarta kläder också? Och typ sörja? Det tycker jag är helt rätt. Man kan helt enkelt bara sitta i svarta kläder på sin säng och titta upp i taket. Kanske gråta en skvätt. Eller varför inte skicka duvor till de döda. Roligt ska det iallafall inte vara. Det är huvudsaken tror jag.

FÖRÄLDRASAMTAL.
Man måste stå ut. Idag har jag lärt mig att jag inte får peta mig i ögonen, att man måste tvätta händerna när jag rört något, nysa i armbågen, inte umgås med sjuka människor, inte äta bröd med händerna (?!). Knappt leva helt enkelt. Den där svininfluensan är tydligen inte att leka med. Själv vet jag fortfarande knappt vad det är. Lika bra att inte veta.
dagens mat

26 augusti

Vet inte vad som flög i mig men helt plötsligt ville jag skriva här.
Om man kollar statistiken har den här bloggen besökare varje dag. Antagligen folk från klassen. Ingen har gett upp hoppet än iallafall. Jag måste erkänna att jag själv har gått in här lite då och då och varje gång möts av Michael Jackson.

Här sitter jag och njuter av ensamheten, smsar med en 68-årig gubbe, väntar på bröden i ugnen, skorporna som ska kallna och lyssnar på Thorleifs av nån konstig anledning.. "...bara du är hela världen, ett minne som dröjer kvar..." Tänk att gubbar kan komma på nåt så kärleksfullt.  I magsäcken har precis jäst, bakpulver, socker och smör lagt sig till rätta. Illamåendet kan inte förträngas längre. Synd att deg är så gott.  Ni andra sitter säkert med era grötskålar och laddar inför imorgon. Som om gröt skulle förbättra konditionen. Nä nä, sånt går inte jag på.  Kanske jag kan gå så långt att jag tar på mig joggingskor imorgon. Det har aldrig i mitt 17-åriga liv hänt att jag haft sådana skor på idrotten. Men imorgon kanske borde bli den första gången? Fast jag vill inte säga att jag är lika stressad över det där cooper-testet som många andra verkar vara. Äh det är väl inte hela världen hur det går?

Imorgon är det ett induviduellt val som vi inte har haft än. Jag längtar till forskningen med alla labbrapporter och kan knappt vänta till jag får studera småkryp i mikroskop. För att inte tala om när vi ska tälta i skogen bland myggen!  Nä nu är jag töntig, jag ska inte klaga, det är ju mitt val.


Under dagen har jag kommit på lite grejer jag undrar över.
1. Får man fint hår om man tvättar det med ägg?
2. Varför sprang alla efter fysikböckerna? Alla är väl likadana.
3.  Okej det här är inte en fråga men den får stå här iallafall. Bara så ni vet fick jag den fettiga matteboken som är den sunkigaste av dom alla. Den boken som alla bytte under lektionen (där kanske jag fick svar på föregående fråga)
4. Varför är alla så tidiga till lektionerna så några personer t.ex jag alltid blir tvingad att sitta längst fram?
5. Hur fattar alla allt på fysiken?
6. Hur kommer det sig att vissa personer säger hela ens namn och vissa bara smeknamnet?
7. Varför går det bara att glida med skorna i korridorerna vissa dagar?

heeeejdå

RSS 2.0